Start et grønt crowdfunding-projekt

5 ting du skal overveje og klargøre, inden du starter et projekt på Grøn Crowd

OBS: Donationscrowdfunding er reguleret af Indsamlingsloven og det påhviler projektindehaver at sikre eventuel anmeldelse til Indsamlingsnævnet. Projekter oprettet på Grøn Crowd anmeldes IKKE automatisk.

1. Hvad er rammerne for dit projekt?

Sæt dig ned og læg dig fast på, hvilket beløb dit projekt skal bruge. Og læg dig fast på en start- og slutdato for dit projekt. Tænk dernæst også over, hvilke incitamenter du vil tilbyde, dem der støtter dit projekt.

2. Hvem er din målgruppe?

Tag en beslutning om hvem din primære målgruppe for projektet er. Det gør det nemmere når du skal til at skrive teksten til projektet og lave dine incitamenter. Selvfølgelig vil dit projekt få andre fans, men som udgangspunkt skal du gøre op med dig selv hvem du vil have dit projekt ud til.

3. Hvordan vil du gøre opmærksom på dit projekt?

Ikke nok med at du skal lave en masse arbejde med dit projekt inden du lægger det på Grøn Crowd, du skal også allerede nu tænke over hvordan du vil gøre opmærksom på dit projekt når det er på Grøn Crowd og klar til at få fans og penge. Læg en plan for hvordan du vil lave ‘reklame’ for projektet ved at bruge de sociale netværk du er i. Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace eller hvor du nu har et ‘hjem’. Det er det, sammen med det vi fra Grøn Crowd’s side gør for at vise dit projekt, der skal sikre din crowdfunding sucess.

4. Hvordan vil du afslutte projektet?

Et godt projekt bliver også afsluttet ordentlig, så du kan holde fast i dine fans og dit nye netværk. Det er nok ikke sidste gang du laver et projekt på Grøn Crowd ! Derfor skal du altid få afsluttet projektet ordentligt, og få sendt de incitamenter ud som du har tilbudt folk. Du kan være ganske sikker på, at de nok skal gøre dig opmærskom på at de mangler dem, hvis du mod forventning glemmer det. Sørg også efter dit projekt er afsluttet, at have en god og positiv kommunikation med dine nye fans og venner via Grøn Crowd, hjemmeside eller facebook. Du har udvidet dit netværk, fået nye venner og fans – og at vedligeholde kontakten efter projekter er væsentlig for dit aktuelle projekt, og fremtidige projekter.

5. Hvilket indhold skal du have klar inden du opretter dit projekt?

Inden du trykker på knappen nedenunder dette punkt, skal du – udover de punkter der er nævnt her – have følgende indhold/medier klar: projektbeskrivelsen (læg virkelig kræfter i projektbeskrivelsen), billed til din profil, billed til dit projekt eller link til din video på youtube eller vimeo, hvis du har lavet en video om dit projekt (har du ikke lavet en video, så overvej det – det virker klart bedst). Din start- og slutdato, samt dine incitamenter (rewards). Arbejd meget med dine incitamenter, de er super vigtige for at opnå det ønskede mål, men ikke påkrævet for at få godkendt dit projekt. Dine incitamenter er det du giver retur, som tak for støtten til dit projekt. Incitamenterne skal have en reel værdi, og skal helst kunne holdes op imod det beløb der støttes med.

Lav alt dette på forhånd inden du trykker på OPRET NYT PROJEKT, nedenunder denne tekst. Arbejd med det, gerne med flere gennemgange. Spørg andre hvad de synes, justér dit projekt. Se hvad andre projekter har gjort med succes, og uden så meget succes. Lær’ af det, og tag det med i dine overvejelser. Justér dit projekt. Gerne mange gange.

Nu er du klar til at oprette dit grønne crowdfunding–projekt!

HUSK: Vi opkrævet 5% provision af din indsamling – uanset hvor stort et beløb du får indsamlet. Det vil sige – du får 95 % af det crowdfundede beløb udbetalt.

VIGTIGT: Er dit projekt et personlig velgørenheds projekt, så skal du vælge en anden platform. Denne type projekter vil IKKE blive godkendt.